Vyhlásenie predsedu Slovenskej národnej strany Andreja Danka po koaličnej rade

08.02.2017

Predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko povedal, že výsledkom koaličnej rady je predovšetkým potreba intenzívnejšej komunikácie na odbornej báze. „Súčasná koalícia je založená na vzájomnom rešpekte z hľadiska pozície riadenia štátu. Neexistuje žiadna iná alternatíva dnešnej koalície“, povedal Andrej Danko.

Po koaličnej rade sa predstavitelia zhodli v tom, že štát potrebuje jasnú koncepciu fungovania energetiky v horizonte niekoľkých rokov. „Energetika nie je oblasť, kde sa dá šafáriť bez možnosti zasiahnutia štátu. To sa týka dostavby Mochoviec a podielu štátu v strategických spoločnostiach. Ako koalícia máme k dispozícii mnoho nástrojov, vrátane daňových inštrumentov, ktoré štát môže regulérne použiť na začatie dialógu s investormi, ktorí sa v niektorých spoločnostiach správajú nečitateľne“.
Andrej Danko vysvetlil potrebu vzniku štátneho energetického holdingu. „Chceme zlepšiť pozíciu štátu v energetických spoločnostiach. Nie je možné, aby štát mal na jednej strane zodpovednosť za ceny energií a na strane druhej nemal žiadnu možnosť vedieť o procesoch v strategických podnikoch. A preto je potrebné vytvorenie štátneho energetického holdingu, kde štát bude partnerom súkromným investorom“.

18. 8. 1899 – Slovenské krajanské organizácie v Pittsburghu založili Národný výbor a Národný fond, ktorým podporovali politické, kultúrne a sociálne podujatia na Slovensku.

18. 8. 1968 – Vedúci činitelia piatich krajín Varšavskej zmluvy na porade v Moskve schválili rozhodnutie o vojenskom zásahu proti Československu.

august 2017
28293031EC