Tradičné liptovské droby

Ochutnávku tradičných liptovských drobov pripravila okresná organizácia SNS v Ružomberku počas poslednej fašiangovej soboty 10. februára v Liskovej.
Prichystali okolo 40 kg tejto špeciality, ktorá je typická pre región Liptova. Liptovské droby patrili najmä k jedlu bačov a honelníkov na saliaši. Zmes, ktorou plnili baranie črevá, pripravovali zo zemiakov a škvariek. Pridávali do nej soľ, korenie, majorán, prípadne aj opraženú cibuľu, cesnak. Ochutnávku liptovských drobov spojili s melódiami sprevádzanými na harmonike.
„Varením a ochutnávkou liptovských drobov sme chceli pripomenúť prípravu tohto jednoduchého a chutného jedla. Naše členky sa radi zapájajú do kuchárskych súťaží. Vlani boli variť halušky v Liptovských Revúcach, v ružomberskej mestskej časti Biely Potok, ako aj pirohy v Likavke,“ uviedol predseda Okresnej rady SNS.
S prípravou liptovských drobov na liskovský spôsob sa zoznámil taktiež štátny tajomník ministerstva vnútra Rudolf Urbanovič.